túrabeszámoló 2017.03.19 2017-03-20

Március 19-én, vasárnap került megrendezésre az Egyesület idei első, hosszabb távval rendelkező, Szépjuhásznéról induló túrája. A túrázók három táv, 18,6 km, 10 km és 4 km közül választhattak.
A leghosszabb távon indulók rögtön a túra elején megmászták a János-hegyet, majd a virágvölgyi Gyermekvasút megálló felé vették az irányt. Ezek után a túrázók leereszkedtek Makkosmáriára, majd a P és S sáv jelzésen visszatértek Szépjuhásznéra, de még nem a célba, ugyanis a rajt érintésével rátértek a Hárshegyi körútra, majd a Remetefej és a Tündér-szikla érintésével érkeztek vissza a célba.
A közepes, 10 km-es távot választók, ahogyan a hosszú távon indulók is, megmászták a Jánoshegyet, érintették a virágvölgyi Gyermekvasút megállót, leereszkedtek Makkosmáriára, majd visszakapaszkodtak Szépjuhásznéhoz, ahol nekik véget is ért a túra.
A legkisebb, 4 km-es minitávon túrázók csupán a Hárshegyi körutat követve megkerülték a Nagy-Hárs-hegyet, majd a Hárs-hegyi nyereg érintésével tértek vissza Szépjuhásznéra.
A részvételt ezúton is köszönjük minden kedves indulónknak, és mindenkit szeretettel várunk a soron következő Budapest Kupás túránkon április 16-án Adyligeten!

Kapcsolat: